FB Pixel
Belépés

TUTI magántanár-közvetítő
Országos magántanár adatbázis

 

 

Angol, kínai tanár: Kákonyi Kristóf

Bemutatkozás

Kákonyi Kristóf

Angol tanár, Kínai tanár

Kákonyi Kristóf vagyok, mesterdiplomás angoltanár, illetve a tajvani NCKU-n szerzett okleveleimmel kínait is tanítok.

Angol:
Kb. 6 éves korom óta tanulom és beszélem az angol nyelvet, mindig is szerettem. Középiskola 10. osztályában előrehozott érettségit tettem le, amit középfokú, majd felsőfokú nyelvvizsga követett. Emeltszintű érettségi után az Eszterházy Károly Tanárképzőn tanultam tovább anglisztika szakon, ezután ugyanitt elvégeztem az angoltanári mesterképzést is kiváló minősítéssel. Több, mint tíz éve tanítok magánban (külföldieket is), 2012 óta fordítok, 2015 óta pedig a tanításból élek. 2013-ban és 14-ben az Egyesült Államokban dolgoztam, ezután pedig egy rövid időt a magyar közoktatásban töltöttem el, érettségire készíttettem fel (GINOP), illetve kis-és középvállalkozók angoloktatását vezettem. Az elmúlt években olyan cégek helyezték belém bizalmukat, mint pl. a P&G, STRABAG, Hörmann vagy az iStyle. Ezenkívül öt évet tanítottam a Robert Bosch Kft.-nél, az autóipar és üzlet területeire fókuszálva.

Az évek alatt rengeteg anyagot tudtam összegyűjteni, amikből személyre szabott, változatos órákat tudok felépíteni. Minden korosztályt és szintet tanítottam már, így megtanultam én is alkalmazkodni a különféle igényekhez.

Kínai:
Az ELTE Konfuciusz Intézete által szervezett tanfolyamok elvégzése után elnyertem a HUAYU Enrichment ösztöndíjat, amellyel el tudtam utazni Tajvanra, miután felvételt nyertem a National Cheng Kung Egyetem Kínai Nyelvi Központjába (國立成功大學華語中心). Tantárgyaimat közel száz százalékos eredménnyel, kiváló minősítéssel zártam. Ezen felül tanúsítványt szereztem a zhùyīn (注音 / 'BoPoMoFo') átírásos rendszer használatából, de természetesen a pīnyīn (拼音) szabályszerűségeit is ismerem. Tanáraim egy világhírű nyelvi egyetem professzorai voltak, emellett anyanyelvi környezetben élhettem, ahol volt lehetőségem nap mint nap gyakorolni.

Alapvetően a hagyományos kínai írást tanítom, de ez inkább előny a tanuló számára, hiszen, aki az eredetit ismeri, az később az egyszerűsítettet is tudja majd olvasni, fordítva viszont nem igaz. Emellett viszont az adott szinten természetesen a hagyományos és az egyszerűsített írásmódot is át tudom adni. Az egyetemen szerzett anyagaim pedig kincset érnek...

Tény, hogy nagy motiváció kell hozzá és egy igen nehéz nyelvről van szó, de leírok pár dolgot, ami talán segít dönteni:
- A mai világban egyre fontosabb nyelvvé válik, viszonylag kevés ember vállalja be a tanulását, ezért a munkaerőpiacon is hatalmas kereslet van erre a készségre.
- A nyelvtanja számunkra a többi pl. indoeurópai nyelvhez képest könnyűnek mondható.
- A magyarul beszélők számára a kiejtés könnyebben elsajátítható, mint sok más nyelvet beszélők számára.
- A karakterek szépsége már önmagában vonzó lehet. Míg a latin betűkből összeállított szavak kinézetében - lévén, hogy hangokat jelölnek - semmi vizuális logika nincsen, a kínai karakterek gyökei nagyon gyakran magyarázó értelemmel bírnak, így sok esetben "bele lehet látni" a jelentést.
- Vagy pl. az ember elkerülheti, hogy véletlen ilyesmit tetováltasson magára: 我喜歡鷄肉湯。

Kínaiból alapvetően kezdőket vállalok, de örömmel fogadok mindenfajta megkeresést.

Helyszín:
Jelenleg online.

Óradíj:
Angol: alapfok, középfok: 5500/6000Ft/45p felsőfok, nyelvvizsgára/érettségire felkészítés: 6500Ft/45p
Kínai: szinttől/igénytől függően 7.000 Ft/45p
Az első óra ingyenes.

 

 

Oszd meg másokkal is:        

 

 

Adataim

Cím:
Online
Telefonszám:
06-30/624-0378
Tanít saját helyszínen?
nem
Házhoz megy?
nem
Vállal csoportos oktatást?
2-3 fő
Vállal online oktatást?
igen

 

Tanított tárgyaim

TárgySzintÓradíj
Angol nyelv Középfok6000 Ft / 45 perc
Angol nyelv Kezdő, Alapfok5500 Ft / 45 perc
Angol nyelv Felsőfok, Speciális nyelv6500 Ft / 45 perc
Kínai nyelv Kezdő, Alapfok7000 Ft / 45 perc

Üzenet küldése

 
captcha img
 

 

 

TUTI magántanár-közvetítő - országos magántanár-adatbázis, magántanár kereső