FB Pixel
Belépés

TUTI magántanár-közvetítő
Országos magántanár adatbázis

 

TANÁRT KERESEL?

Több száz magántanár hirdetése egy helyen

Egyszerű, gyors, ingyenes keresés

TANÍTANÁL?

Több ezer sikeres közvetítés

Több mint 10 éves tapasztalat a magántanár-közvetítésben

 

Romhányi Virág - francia tanár, magyar mint idegen nyelv tanár

Bemutatkozás

Francia tanár, Magyar mint idegen tanár

Francia nyelvből vállalok közép és emelt szintű érettségire történő felkészítést, nyelvvizsgára készítést kezdőtől felsőfokig.
Árak:
- általános nyelv 5000 Ft/60 perc; 7500 Ft/90perc
- szaknyelvi 6000 Ft/60 perc

If you want to learn Hungarian from a native teacher do not hesitate to contact me! I have more years experience and I speak fluently French, I speak English and German.

Elérhetőségeim: 06-20/801-3604;
email cím: romhanyi.virag@gmail.com
Cím: Budapest, XI. kerület – Móricz Zsigmond körtérnél


Továbbképzés a franciaországi Vichy-ben (2022)

A kurzus címe: Rencontres Pédagogiques, Enseigner le français au XXIe siècle
Helyszín: Vichy, CAVILAM - Alliance française
Időtartam: 2022. július 04. - július 15.
Résztvevő: Romhányi Virág

Az Erasmus+K1 nemzetközi tanári mobilitási program keretében, szakmai nyelvi továbbképzés céljából két hetet töltöttem a franciaországi Vichyben található CAVILAM nyelviskolában. A továbbképzés témája: Pedagógiai találkozók; A francia nyelv tanítása a XXI. században.

A képzés keretében tartott órákat oldott légkör jellemezte. A csoportmunkák, beszélgetések során egyrészt megosztottuk egymással a Covid-19 járvány idején szerzett oktatással kapcsolatos tapasztalatainkat, ötleteket kaptunk, és együtt gondolkoztunk az interkulturális oktatás, a mediáció, és a sokféle intelligencia típus órai munkafolyamatba történő integrálásának lehetőségeiről, ill. a digitális oktatás új lehetőségeiről. A résztvevők Mexikóból, Angolából, Írországból, Hollandiából, Egyesült Államokból, Törökországból, Szenegálból, Kamerunból, Romániából és Magyarországról érkeztek.

A képzési központ a képzés során egy új fogalmat, és ezzel együtt új szemléletet is hozott nyelvtanári gondolkodásunkba: a fentebb említett mediáció fogalmát, ami a nyelvtanítás esetében a különböző kultúrák közötti párbeszéd segítését jelenti. Nyelvtanárként adott esetben kiemelt feladatunk kell legyen, hogy segítsük az esetleges kulturális sokkra való felkészítést, ill. annak csökkentését, feladatunk tudatosan leépíteni a franciákról alkotott sztereotípiákat, és egy gazdagabb, hitelesebb képet mutatni róluk, illetve csoportjainkon belül segíteni a kulturális különbségekből adódó félreértések tisztázását, a frankofón kultúra gazdagságának bemutatását.

A képzés során sokat gazdagodott módszertani tárházam is. Gazdagodtak digitális ismereteim, melyek játékos formában segítik a tanulók motiválását, beszédkészségét, hallott szövegértését, szövegalkotási készségét, kiejtését. Újdonságként találkozhattam interaktív francia tankönyvekkel, melyeket a járvány idején fejlesztettek ki, illetve olyan tankönyvvel, mely már a mediáció szemléletre épül.

A képzési központ egy-egy délutánra, hétvégére és július 14-ére kirándulásokat szervezett. A résztvevők idegenvezető segítségével ismerhették meg Vichy, Lyon, Moulin, Clérmont-Ferrand, Rocamadour városok történetét, jelentkezhettünk a Vichyben megrendezett lóverseny megtekintésére is, illetve egyéb sport programokra (kirándulás a Puy de Dôme-hoz, kenu, pétanque). Mindemellett érdekes gasztronómiai, irodalmi és civilizációs előadásokat is hallgathattunk.

Szerda délutánonként neves tankönyvkiadók és médiumok is bemutatták tankönyv és on-line fejlesztéseiket. A bemutatók végén ajándékkönyvvel is kedveskedtek a résztvevőknek, ill. belelapozhattunk a bemutatott kínálatba.

Összességében elmondhatom, hogy ismét sok-sok szakmai és személyes élménnyel gazdagodtam. A két hét során végig ugyanannak a csoportnak voltam a tagja, így új barátságok is szövődhettek. A CAVILAM képzéseit jó szívvel ajánlom akár a francia nyelvet tanulóknak, akár FLE tanárok számára.

 

 

       

 

Adataim

Cím:
1117 Budapest
Telefonszám:
06-20/801-3604
Tanít saját helyszínen?
Igen
Házhoz megy?
nem
Vállal csoportos oktatást?
Igen, max 2 fő
Vállal online oktatást?
igen

 

Tanított tárgyaim

TárgySzintÓradíj
Francia nyelv Kezdő, Alapfok, Középfok, Felsőfok5000 Ft / 60 perc
Magyar mint idegen nyelv Kezdő, Alapfok, Középfok, Felsőfok5000 Ft / 60 perc

Üzenet küldése

 
captcha img
 

 

 

TUTI magántanár-közvetítő - országos magántanár-adatbázis, magántanár kereső