FB Pixel
Belépés

TUTI magántanár-közvetítő
Országos magántanár adatbázis

 

TANÁRT KERESEL?

Több száz magántanár hirdetése egy helyen

Egyszerű, gyors, ingyenes keresés

TANÍTANÁL?

Több ezer sikeres közvetítés

Több mint 10 éves tapasztalat a magántanár-közvetítésben

 

Német tanár: Remete Viktória

Bemutatkozás

Remete Viktória - német tanár

Német tanár

Német nyelvoktatás kezdőtől felsőfokig - kicsiknek (olvasni tudóknak), nagyoknak

A felsőfokú állami nyelvvizsga (Rigó/Origo) megszerzését követően nyolc évet töltöttem német nyelvterületen (Salzburg – Ausztria), ahol egyetemi tanulmányaimat végeztem, mellette dolgoztam (újságoknak írtam, gyerekekre vigyáztam, felszolgáltam, tolmácsoltam/fordítottam). Ennyi idő alatt nem csupán egy nyelv szókincse, nyelvtana, szófordulatai, dialektusai, logikája válnak az ember részévé, de megismeri az ottani kultúrát, az embereket, a társadalmi szokásokat.

A Magyarországon töltött évek során számos tanulni vágyót segítettem közös munkával, barátságos hangvételű órákon nyelvvizsgához, érettségihez, jobb jegyhez vagy csak egyszerűen elmélyültebb nyelvtudáshoz.

Katás vagyok.
Diákjaim főként online órákat vesznek igénybe, de van néhány személyes órám is, melyeket Gödöllőn tartok.
Hétfőtől péntekig 05:00 és 07:00, valamint 07:45 és 16:00 óra között, illetve 20:00 óra után vállalok órákat.

"Tudod, mi a különbség a mester és a kezdő között?
A mester többször elbukott, mint ahányszor a kezdő próbálkozott."

Bár nyelvek területén tehetségesnek számítottam, középiskolás koromban a szorgalom hiánya miatt németből hármas-négyes jegynél jobbat nem kaptam.
Saját történetem jó példa arra, hogy hogy lehet megtalálni a motivációt, hogy lehet jóvá válni valamiben, szinte lubickolni egy idegen nyelvben.

Többéves online oktatási tevékenységem során azt tapasztaltam, hogy kezdetben sokan (fiatalok is) tartanak a közvetlen személyes kapcsolat hiányától.
Eleinte valóban felmerülhet az emberben a kétely, hogy ez a tanulási mód elvesz a személyesség varázsából, esetleg a tanulás hatékonyságából.
Eddigi diákjaimnak sokféle igénye volt:
volt, aki ragaszkodott a személyes órákhoz, majd később maga javasolta, hogy (gyakorlati okokból) térjünk át az online tanulásra. Többen kérték, hogy az első órán személyesen találkozzunk, majd ezt követően térjünk át a netes tanulásra. Volt, akit két év közös tanulás után láttam először, mert nem szerette a kamerát. Volt, aki anélkül nem tudott tanulni.
Az online tanulás azonban tapasztalataim szerint éppoly hatékony, mint a személyes.

Különlegesebb online élményeim:
közös szorgalmas munkával felkészültünk egy Németországban élő diáklánnyal kezdő szintről (alapszintű) érettségire,
egy Svájcban élő magyar hegesztőmunkással állampolgársági nyelvvizsgára,
egyesre álló általános iskolással év végi jó osztályzatra,
kéttannyelvű gimnáziumban végzett, már dolgozó lánnyal német nyelvű állásinterjúra.
Néhány hónap alatt leporoltuk egy Ausztráliában élő volt némettanár tudását, aki azóta újra németet tanít.

Angol nyelvtudásom segítséget nyújt angolosok számára abban, hogy az angol és a német nyelv párhuzamait felfedve könnyebb legyen számukra a német nyelv elsajátítása.

Volt diákjaim többnyire türelmem és rugalmasságom miatt kedvelnek. Ha épp nem értenek valamit, akárhányszor, türelemmel helyezem számukra az adott témát újabb és újabb megvilágításba. Biztatom őket saját nyelvtanulási élményeimmel is. Az évek során azt tapasztaltam, hogy az egyszemélyes és kiscsoportos személyre szabott oktatás hatékonyabb.
A rugalmasság számomra azt jelenti, hogy maximálisan alkalmazkodom diákjaim igényeihez. Elsőként felmérem a tudásukat, igyekszem rájukhangolódni, velük közösen meghatározni a célokat, érdeklődési körüket, a számukra leghatékonyabb módszert, és ezt követően ennek mentén haladni a célig. Újrakezdőknél nem kifejezetten újra kezdeni, inkább a hiányosságokat felszámolni, a lyukakat betömni.

A közös tanulás sok embert segített hozzá külföldi munkához, emellett gyakorlati tanácsokkal és online böngészések ill. telefonhívások útján is igyekeztem hozzájárulni diákjaim álláskereséséhez. Előfordult, hogy egy kétségbeesett lány a hirdetést olvasván felhívott: germanisztikát tanul, sosem szerette, egy hete van hátra a diplomamunka megírására, de még egy sort sem írt, segítsek, ha tudok. Végül megbeszéltük: összepakol ruhát, pizsit, több napi hideg élelmet, szőlőcukrot, és jön, írjuk a munkát, közben néha alszunk is. Megírtuk, időben leadtuk, utána nagyon boldogok voltunk :D
Tanítottam neves sakkozót, aki nem hozott az órákra mást, csak magát. Nem jegyzetelt, mert a fejében tárolt információkban hisz. Készítettem sikeresen érettségire gyengénlátót. Tanítottam gyerekeket, egyetemistákat, aktív dolgozókat, nyugdíjasokat. Felszolgálót, fejvadászt, levéltárost, építészt, cégvezetőt, légiforgalmi irányítót, cnc-marót, építési vállalkozót, aki később sikeresen kivitelezett külföldi házépítési projekteket, orvostanhallgatót külföldi kórházi gyakorlatra. De olyan embert is, aki nem célirányosan tanult, egyszerűen csak szerette a német nyelvet.
Evvel egyébként magam nem voltam mindig így. Az olasz nyelv volt a szerelmem, aztán másképp hozta az élet.
Többen jöttek úgy hozzám, főleg középiskolások, hogy utálják a németet, de muszáj tanulniuk.
Annyit kértem tőlük, tegyék félre ezt a gondolatot úgy fél évre. Az volt a tapasztalatunk, hogy pár hónap múltán a német nyelvvel kapcsolatos averziójuk megszűnt.

Vállalok
német NYELVTANÍTÁST kezdőtől felsőfokig, nyelvtani rendszerezést, beszédközpontú órákat, nyelvvizsga/érettségi előkészítést, kommunikáció, publicisztika, idegenforgalom / turizmus szaknyelv oktatását, korrepetálást,
házidolgozatok ill. diplomamunkák LEKTORÁLÁSÁT
valamint
FORDÍTÁST és TOLMÁCSOLÁST magyarról német nyelvre ill. németről magyar nyelvre.

Örömmel várom jelentkezésed.
Viki

Óradíjak:
7.500,-/55 perc

 

 

Oszd meg másokkal is:        

 

 

Adataim

Cím:
Budapest XIV. kerület
Telefonszám:
06-30/591-3030
Tanít saját helyszínen?
Lakásomon is vállalok tanítást
Házhoz megy?
nem
Vállal csoportos oktatást?
igen, max. 6 főig
Vállal online oktatást?
igen

 

Tanított tárgyaim

TárgySzintÓradíj
Német nyelvKezdőtől felsőfokig, kommunikáció, publicisztika, idegenforgalom/turizmus szaknyelv, nyelvtani rendszerezés, nyelvvizsga/érettségi előkészítés, korrepetálás, felzárkóztatás7500 Ft / 55 perc

Üzenet küldése

 
captcha img
 

 

 

TUTI magántanár-közvetítő - országos magántanár-adatbázis, magántanár kereső

 

>