FB pixel code
Belépés

TUTI magántanár-közvetítő
Országos magántanár adatbázis

 

TANÁRT KERESEL?

Több száz magántanár hirdetése egy helyen

Egyszerű, gyors, ingyenes keresés

TANÍTANÁL?

Több ezer sikeres közvetítés

Több mint 10 éves tapasztalat a magántanár-közvetítésben

 

Szakályné Kalamár Mária

Bemutatkozás

Matematika tanár

ONLINE MATEMATIKA oktatás általános- és középiskolásoknak DIGITALIZÁLÓ TÁBLÁN, egyszerűen, szemléletesen, egyedi igényekre szabva, akár hétvégén is. Jelentkezz mielőbb!

Harmadik osztályos koromban megfertőzött a MATEMATIKA, és ebből a szerelemből a mai napig sem gyógyultam ki. Hálásan gondolok vissza tanáraimra, akik a szilárd alapokat biztosították és megmutatták, hogy a sok gyakorlás és feladatmegoldás meghozza gyümölcsét; a jó eredmények mellett a tanuló meglátja a tantárgy szépségét, és azt, hogy miért is a „tudományok királynője” a matematika (idézet: C. F. Gauss).

Gyermeke szorongva megy az iskolába a matematikaórák miatt?

És Ön? Előre fél a délutánoktól, mert megint matekozni kell a gyerkőccel, pedig ezt a tantárgyat már diák korában sem szerette? A szorongás és az utálat nem jó tanítómesterek. Adjon egy esélyt gyermekének, hogy olyan emberrel gyakoroljon, aki rajong a matematikáért, és képes neki megmutatni, hogy a kitartó gyakorlás eredménye a siker. Nem a távoli jövőben, hanem szinte azonnal. A gyermekek agya elképesztő mennyiségben képes információkat, rutinokat megtanulni, ha azokhoz pozitív érzelmek társulnak. A délutáni matekozás legyen egy felhőtlen óra gyermekének és Önnek is. Dolgozzunk együtt a szorongásmentes napokért!

Nem szereted a matekot?

De álmaid középiskolájába matekfelvételivel lehet csak bejutni… Engedd, hogy segítsek! Nem varázslat a feladatmegoldás, csak rutin kell hozzá. Olyan ez, mint a biciklizés, néhányszor elesünk (totál hülyeséget írtam a dolgozatba…), jól meg is ütjük magunkat (már megint rosszul sikerült a témazáró dolgozat), de amikor már jól megy a kerekezés, akkor felfedezzük a környező táj szépségét, a suhanás élményét. Hidd el, hogy Neked is megy ez, engedd, hogy segítsek! Az elején fogom a bicikli ülését, aztán elengedlek, hogy suhanhass kedvedre.

Még mindig nem szereted a matekot?

Két hírem van, egy jó meg egy még jobb. Melyikkel kezdjem? Matekból mindenkinek kell érettségiznie. (ez volt a jó) Ettől elfogott a pánik? Pedig a matekot mindenki meg tudja érteni, a rutinfeladatokat el tudja sajátítani. Tudod mit jelent a szó: elsajátítani? Szokást, tudást, ügyességet tanulás, megfigyelés vagy utánzás útján sajátjává tesz; megtanul, eltanul. (lásd: értelmező szótár) Számold össze, tizenpár éved alatt mennyi mindent tanultál meg, amin ma már nem is gondolkodsz, mert készség szintjén megy (pl. evőeszközzel enni…, neten pizzát rendelni…) Ezek mind bonyolult, összetett elemekből álló feladatsorok. A még jobb hírem, hogy a közép szintű érettségi matek feladataihoz is csak akarat, kitartás, gyakorlás és ezek nyomán kifejlődő rutin kell. Gyakorolni unalmas? Olyan, mint téli reggelen futni egyedül! Ha van hozzá társ, akkor a legnagyobb buli, amúgy meg csak egy fagyos hajnali edzés. Gyere velem a matek birodalmába! Megmutatom, hogy a legmorcabb feladatokat is meg tudod oldani, ha kibogozzuk azokat az alapokat, amiket elfelejtettél megtanulni általános iskolában, vagy csak átaludtad a középiskolai matekórán.

Kénytelen vagy szeretni a matekot?

Továbbtanulási álmaid útjában egy hétfejű sárkány áll, amit úgy hívnak, hogy Emelt Szintű Matematika Érettségi (ennyi névvel csak gyanús lehet…)? Ha a középszint már megy, akkor semmi félnivalód nincs. Jó alapokra erős házat tudunk együtt építeni, a plusz témakörökre meg amúgy is szükséged lesz a felsőfokú tanulmányaid során, mert a matek szinte mindenhol megjelenik (végül is Ő a királynő….)

Rajongsz a matekért, akárcsak én?
Fedezzük fel együtt újabb és újabb feladatokon keresztül e tudomány érdekességeit, keressünk szebbnél szebb és elegánsan egyszerű megoldásokat a bonyolultabb problémákra.

Kedves Szülő!

A matematika rugalmas és egyben fegyelmezett gondolkodásra, az ötletes megoldások keresésére nevel. A gondolkodási folyamatokban szerepe van az „én találtam meg a megoldást” -érzésnek, az alkotó, előrelátó gondolkodásnak, az analógiák használatának. Ezekre a képességekre minden tanulónak szüksége van a továbbiakban. Az apró elakadásokat könnyebb kezelni, mint a több évnyi lemaradást.

A szöveges feladatok értelmezése, megoldása, egyszerű, rövid matematikai szövegek tanulmányozása hozzájárul az önálló tanulás kialakításához. Javítja, fejleszti a szövegértési képességet, megtanít a lényeges és lényegtelen információk szétválasztására. Ez elengedhetetlen a lexikális tudást igénylő tantárgyak tanulásához.

A kellően megértett fogalmak az alapvető matematikai ismeretek megtanulása fejleszti az emlékezetet, az akaraterőt, erősíti a munkában, a tanulásban való kitartást.

Heti pár óra intenzív matekozás a többi tantárgy eredményeiben is meg fog mutatkozni.

Ne habozzon, egyeztessünk mielőbb időpontot, hogy gyermeke magabiztosan mehessen iskolába, büszkeséggel telve: „Én tudom a matekot!”

 

 

 

Adataim

Cím:
Online
Telefonszám:
06-20/316-7896
Tanít saját helyszínen?
nem
Házhoz megy?
nem
Vállal csoportos oktatást?
nem
Vállal online oktatást?
igen

 

Tanított tárgyaim

TárgySzintÓradíj
Matematika Általános iskola, Középiskola, Érettségi / Felvételi6500 Ft / 60 perc

Üzenet küldése

 
captcha img
 

 

 

TUTI magántanár-közvetítő - országos magántanár-adatbázis, magántanár kereső